Total War Türkiye

Genel Strateji Oyunları ve Diğer Türler => Strateji Oyunları => Konuyu başlatan: ByLurtz - 08 Haziran 2013, 22:10:50

Başlık: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 08 Haziran 2013, 22:10:50
Bu oyunu oynayan var mı ya? Bu aralar sardım :) ama pek beceremedim... :D Yardım istiyorum.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Mouth Of Sauron - 09 Haziran 2013, 06:54:17
usta yüzünü gören cennetlik nerelerdesin :)

Oyunla ilgili bilgim yok biraz anlatırsan belki başlayabilirim.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 09 Haziran 2013, 07:35:20
Bir kaç resim koysana bro :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: lamuerte - 09 Haziran 2013, 08:49:56
Durmadan yangın çıkıyor...
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 09 Haziran 2013, 09:49:20
Ben oynadım kampanya da 3-4 bölüm geçtim bırakmıştım yaza tekrardan başlıcam.Şöyle ki oyun şehir kurma oyunu.Şu üç unsura dikkat ederseniz isyan yangın filan çıkmaz.Yiyecek su ve eğlencesini halka iyi dağıtınki isyan yangın filan çıkmasın.Roma toplumu üç sınıftan oluşuyo bu oyunda plebler(işçiler diyebiliriz sıradan halk) equiteler(askerler) ve patriciler (bunlarda yönetici politikacı sınıf gibi bişey).

Şimdi su kaynaklarıyla ilgili hatırladıklarım şöyle su kaynağından su kemeriyle şehrin içine kadar su çekiyorusn daha sonra şehrin belli başlı yerlerine çeşmeler koyuyosun.Yiyecek yerleride evlerin yanlarına yakın olsun eğlence yerleride(arena tiyatro filan) yine güzel bir şekilde dağıtıslın.

Pek faydası olurmu bilmem anca bu kadarını hatırlayabildim tebessum*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 09 Haziran 2013, 09:55:35
Oyunun bir kaç resmine baktım oldukça güzel grafikleri. Oyunu indirip deneyeceğim resim atarım oyunumdan.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Paradiox1153 - 09 Haziran 2013, 11:23:39
Bende bişi anlamamıştım bu oyundan.. Geliş geliş sonra barbarlar bi dalıyo kesilmedik adam kalmıyor. Sildim geri dönüşüme attım yaktım oyunu  sinir*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 09 Haziran 2013, 16:23:32
Arkadaşlar yangın sorununu halletmek aslında çok kolay bende de oluyodu çözdüm insula lar yemek ve iş olmadığı zaman yanıyor zaten bi insulaya tıkladığınız zaman orda yemek miktarı yazar eğer sıfır yazıyosa birazdan yanacak demektir yemek yapmaksa çok kolay ilk önce wheat farm kuracaksınız tabi bi tane de insula kuracaksınız her yapacağınız bina için 1 tane insula kurmanız şart wheat farmdan sonra water mill kurmanız gerekiyo sulak araziye kuruluyo water mill sadece sonra ise bakery yani fırıncı kuracaksınız insulalarıda bu fırıncının çemberinin içine kurmalısınız dışarda kalan yemek yiyemez aynı şekilde pig farm ve daha sonrasında butcher shop yani kasap kurarsanızda yemek yedirebilirsiniz tabi insulaları aynı çembere kurmanız şart bu çembere equiteslerde girmeli school dan prefecture yani itfaiyeiyi araştırmalısınız itfaiyecilerde equite houselerle çalışıyo tapınak ve eğlence mekanı yapmalısınız insulaların saygınlığı artar tapınaklarda plebsler çalşır yani insuladan çıkan fakat patricians villa yaparsanız daha çok maneviyat kazanırsınız patricians villa yapmak içinse flax farm olive oil ve tailer shop şart şimdilik bu kadar gerisini zaten kendiniz çözersiniz
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 09 Haziran 2013, 16:30:06
Aynen halkın ihtiyaçlarını karşılayın tabi bunu dengeli yapmak baya zor.Birde oyunda sürekli üretim gibi bişey yok mesela tuğlacı yaptın oradan sürekli üretim yapmaıyosun kurunca atıyorum30 tuğlan olmuş oluyor.Sadece bu binaları geliştirerek daha fazla toplayabilirsiniz.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: lamuerte - 09 Haziran 2013, 17:03:51
Hep Britanyada oynarım.
Barbarı bol.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 09 Haziran 2013, 18:07:41
Sürekli çöküyorum ya  çok sinirlendim gll*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 09 Haziran 2013, 20:07:31
usta yüzünü gören cennetlik nerelerdesin :)

Oyunla ilgili bilgim yok biraz anlatırsan belki başlayabilirim.

staj okul pek vakit olmuyordu :) oyunu Ercüment çok güzel anlatmış. Videolarını izliyordum campgainlerinde dediklerinde az çok çözdüm ama hala sıkıntı var. Videolara bakmadan yaptığım zaman şehirde suç oranı yüksek oluyor mesela onu çözemiyorum :)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 09 Haziran 2013, 20:14:14
Benim sürekli merkez binası yanıyor ve adada bir türlü altın bulamadım XD
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 09 Haziran 2013, 20:40:09
1.1 patch ini yüklersen düzeliyor :D  birde suç oranı yüksek ise yangın çıkıyor.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 09 Haziran 2013, 21:09:25
Görüntülere baktimda baya güzel biseye benziyor.Acaba kac kisilik savaslar oluyor,animasyonlar nasil?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 09 Haziran 2013, 21:16:58
animasyonlar fena değil ama daha savaş yapamadım :D


bunu izleyerek fikir edinebilirsin hemen basit aramayla buldum daha iyi çekim yapmış biri vardır herhalde eşek değiller ya.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 09 Haziran 2013, 21:24:02
Resim koysan daha iyi olurdu,mobilden izleyemiyorum video
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 09 Haziran 2013, 21:26:28
(http://www.fileplaza.com/images/grandagesromescreen.jpg)

(http://1.bp.blogspot.com/-w_qyr6-FkcA/UazJPCPpp9I/AAAAAAAAYVo/vpqg_mIVWwY/s320/Grand+Ages+Rome+Gold+Edition-02.jpg)

(http://2.bp.blogspot.com/-5s6s3aAYhGo/UazJQMEWJEI/AAAAAAAAYVw/Rj1O4ubHiFU/s320/Grand+Ages+Rome+Gold+Edition-01.jpg)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 09 Haziran 2013, 21:31:51
Hmm sagol,100-200 arasi kisi oluyor heralde savaslarda en fazla.Bi ara denerim belki grafikler iyi.O degilde dikkat ettiniz mi bilmiyorum,barbar köylerindeki çadirlar hiç barbar çadirina benzemiyor,günümüzdeki askeri kislalarin cephanelik çadirlari gibi yapmislar :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: kingGOLDBERG - 09 Haziran 2013, 22:00:26
Oyunu oynadım bende de en başta sardı ama sonra sıkıcı olmaya başladı biraz.

Açık konuşacam o saçma sapan gereksiz yangınlar dan dolayı bıraktım oyunu :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 09 Haziran 2013, 22:02:01
Saçma deil işte hacı iyi kur ve yönet şehri çıkmasın yangın :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: kingGOLDBERG - 09 Haziran 2013, 22:28:45
Saçma deil işte hacı iyi kur ve yönet şehri çıkmasın yangın :D
İnanki çok araştırdım ve her şekil yangının çıkmasını engellemeye çalıştım ama hala o yangınlar devam etti. Bu yüzden gerçek anlamda saçma yangınlar bunlar. Hatta oyunun bug u resmen
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 09 Haziran 2013, 22:46:41
İlginç kapmanya mı oynuyodun sigle mı(gerçi kampanya dışında single varmıydı hatırlamıyorum :D) Ben kapmanya da ilk 3-4 görevi geçtim ilk başta bende anlamamıştım niye yangın çıkıyor ama sonra çözdüm olayı.Ya açlık susuzluk eğlence ortamlarının olmamasından ya da evlerin etrafında çalışacak bişeylerin olmamasından dolayı çıkıyor yangınlar.Bence oyuna bi şans daha ver hacı tebessum*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 10 Haziran 2013, 13:25:32
Jüli ailesi ile başladım ilk görev oldukça kolaydı bitirmem uzun sürmedi ikinci göreve geçiş yaptım.
- 15 Insua kurmak.
- Yiyecek kapasitesini 50 yapmak.

(http://l1306.hizliresim.com/1b/b/nzusy.jpg)
(Tıkla Büyüt)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 10 Haziran 2013, 13:34:51
La bu grafik ne?? Böyle tahmin etmemistim.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 10 Haziran 2013, 13:41:37
Grafikler düşük ayarda ve gece vakti çektim bnak*

"You need a squad near the construction site." ne demek ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 10 Haziran 2013, 13:44:02
Alıntı yapılan: http://www.paradoxfan.com/forum/index.php?topic=33463.msg519692#msg519692
(http://i.imagebanana.com/img/ngiptgau/Rome20130305161055381.jpg)
Tıkla büyüt.

(http://i.imagebanana.com/img/pmgeodbo/Rome20130305161208361.jpg)
Tıkla büyüt.

(http://i.imagebanana.com/img/e8kdeclx/Rome20130305161409757.jpg)
Tıkla büyüt.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 10 Haziran 2013, 13:51:08
Beni sasirtan o zaten düsük ayar buysa...Gözüme güzel gõründû niyeyse.Savas falan yaparsann onlardanda zahmet olmazsa bi yakin cekim resim koy,merak ettim..
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 10 Haziran 2013, 13:53:31
(http://i.imagebanana.com/img/4lnn9d6p/Rome20130306133200822.jpg)
(Tıkla Büyüt)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: hikoqura36 - 10 Haziran 2013, 14:12:44
Vayy Totalwar:Rome 1 buçuk :D

Not:Özele bak.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 10 Haziran 2013, 15:08:43
Upkeep değeri nasıl arttırılıyor bilen var mı ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 12 Haziran 2013, 14:22:23
İki bölümü de bitirdim. Bir kaç görsel:

(Tıkla Büyüt)
(http://i.imagebanana.com/img/k7chyb8b/Rome2013061216485184.jpg)

Buda bitirme verilerim hakkında.

(Tıkla Büyüt)
(http://i.imagebanana.com/img/f4379bgq/Rome2013061217191242.jpg)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Emprecuss - 12 Haziran 2013, 18:11:46
Benim sana bahsettiğim oyun bu değilmiş Erjümend.

Bu oyunda her bölümde baştan mı başlatıyor?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 12 Haziran 2013, 18:53:41
Evet her seferinde sıfırdan başlıyorsun oyunu bitirebilmek için. Sende dene oyunu.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Emprecuss - 12 Haziran 2013, 19:07:51
Kötüymüş o zaman, oynamam ben bu oyunu :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 14 Haziran 2013, 08:21:03
Benim anlamadığım bi yer kaldı :D bu suçlu oranını nasıl düzeltiyoruz? %100 Çalışma, %80 su, %37 civarında yiyecek oluyor genelde.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 14 Haziran 2013, 08:40:23
Okul kur önce herbalist diye araştırma bölümü var onu araştır. Araştırma bitince herbalist binası kur binanın dairesi insuaları kapsasın. Dene bakalım olacak mı ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 14 Haziran 2013, 08:50:21
ya ben mesela campgain bölümlerinde izleyerek yapıyordum adamların kurduğu şehirde sıfır suç oranı vardı :D ama ben yapınca 1-2 tane çıkıyor. Herbalistte kurmamışlardı.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 14 Haziran 2013, 08:56:54
Sen bir kur onu. Denemekten kim ölmüş =)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 14 Haziran 2013, 09:33:01
Denedim oradan biliyorum :D Sonra yangın filan çıkmaya başladı... :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 14 Haziran 2013, 09:37:01
Yangın çıkmasının nedeni binanın çalışmaması yani o binayı çalıştırabilmen için bazı şeylere ihtiyacın var onları üretmen lazım.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 14 Haziran 2013, 09:54:38
Ya zaten yangın, suç olayları olduğu için çıkıyor. Benim sorunum suç ile Herbalist'i denerim ama onunla alakalı olduğun sanmıyorum.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 14 Haziran 2013, 10:08:28
Dene bende araştıracağım.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 14 Haziran 2013, 10:25:02
Plague filan yazıyor veba ile ilgili bişiler yapıyor galiba orası. Herbalist aktar demek. Galiba binaların düzeni ve çalışma ile ilgili boş bırakmaya gelmicek ve yemek ihtiyacları su ihtiyacları karşılanacak ayrıca din ve eğlence...
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Führer - 12 Temmuz 2013, 07:31:20
çok güzel oyun abim oynardı ben de seyrederdim. "Ulan şu uyuz gitse de biraz da biz oynasak derdim."
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: zalim0773 - 14 Ağustos 2013, 23:51:02
çok güzel oyun abim oynardı ben de seyrederdim. "Ulan şu uyuz gitse de biraz da biz oynasak derdim."
yardir*  yardir*  yardir*

Bende cd'si var.Arada sıkılınca yüklüyorum oynuyorum orduyu çıkarıp eğitim falan verdiyorum  arada sıkıntıya iyi geliyor  srn*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 16 Eylül 2013, 20:58:07
Bende bir kaç gündür geri döndüm oyuna oynuyorum patara kuşatmasında baya zorlandım.Birde kampanya sırasında karakterimize bazı kartlar filan alabiliyormuşuz daha yeni gördüm bu ayrıntıyı :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 16 Eylül 2013, 22:38:46
Ne kartı, kart mı vardı ? sk* ne işe yarıyorlar ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 16 Eylül 2013, 22:47:59
Kampanya da bölüme başlamadan önce altta caracter yazan yerde gördüm.İngilizcem pek iyi olmadığı için kafama göre aldım bazı şeyler.Anladığım kadarıyla oyun sırasında bazı avantajlar sağlıyo.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Dark Heart - 04 Ekim 2013, 13:58:20
Bu oyunu orjinal alıp ahmaklık yaptım çünkü sürekli yangın felan,siz bu resimleri koyunca benimde tekrar oynayasım geldi :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: zalim0773 - 04 Ekim 2013, 14:16:05
ben oynamayı becerebilsem güzel oyun :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: zafer2813 - 04 Ekim 2013, 15:00:10
Türkçe yaması var mı, bilen söylerse sevinirim  tebessum*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: dogukanking - 04 Ekim 2013, 15:10:13
Çok saçma ve gereksiz bir oyun...
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 04 Ekim 2013, 16:50:00
Çok saçma ve gereksiz bir oyun...
Neden ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: dogukanking - 04 Ekim 2013, 16:57:01
Neden ?

Bana sıkıcı geldi ercü. Belki ben oyunu çözemedim ama o total wardaki savaş heyecanı yok.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 04 Ekim 2013, 17:16:43
İkisi farklı tarzda ama karşılaştırmak doğru olmaz bence tbr*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: lordcri - 04 Ekim 2013, 20:58:33
 Grand Ages Rome... Campaign'de 4 hafta boyunca 1. bölümünü geçemediğim ve sildiğim Grand Ages Rome... -.- pff*
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: Constable - 04 Ekim 2013, 21:04:27
Grand Ages Rome... Campaign'de 4 hafta boyunca 1. bölümünü geçemediğim ve sildiğim Grand Ages Rome... -.- pff*
banada oyle olmustu kah* ama o zamanlar ingilizcem su anki kadar iyi degildi yakinda tekrar yukliyecem ben
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: ByLurtz - 19 Kasım 2013, 22:54:58
youtubedan walkthrough ile geçtim çoğu bölümü :D ve şu bi gerçek oyunun saf hali bug dolu, o yüzden patch indirip oynamak en mantıklısı :)
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: forever_ducale - 19 Kasım 2013, 23:19:46
Levent abi baksana multi oyanaıyor mu ? Oynanıyorsa hamachi ile atalım.
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: kingGOLDBERG - 22 Kasım 2013, 00:46:04
youtubedan walkthrough ile geçtim çoğu bölümü :D ve şu bi gerçek oyunun saf hali bug dolu, o yüzden patch indirip oynamak en mantıklısı :)
Patch nerden indirebilirz ? megagames ten mi ? Ve hangi patch ?
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: kingGOLDBERG - 10 Haziran 2015, 00:06:40
Yahu yazıklar olsun 2 yıldır cevap bekliyorum burda :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 10 Haziran 2015, 20:13:00
Peçsiz oyna hacı :D . Ben patch falan yüklemedim düz oynuyorum yok bi sıkıntısı. Gerçi en son geçen yaz falan oynamıştım :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: kingGOLDBERG - 11 Haziran 2015, 03:36:25
Peçsiz oyna hacı :D . Ben patch falan yüklemedim düz oynuyorum yok bi sıkıntısı. Gerçi en son geçen yaz falan oynamıştım :D
Valla başlamayı düşündüm dün, şurdaki yorumlara baktım şu yangın meselesinden ötürü isteğim kaçtı yine :)
Yangın meselesine kesin sonuç gelmeden de başlamam bu da böyle biline :D
Başlık: Ynt: Grand Ages Rome
Gönderen: cahman - 11 Haziran 2015, 12:59:15
yangın sorunu falan yok yaa  tbr* . Buradaki oyuncular 2-3 kere deneyip oyunu kavrayamıynca yangın var diyerek kaçmışlar :D . Başla hiç bir sorun yaşayamıyacağına dair garanti veriyorum. İstersen kemal bey gibi noter tastiki de alayım :D . Şaka bir yana başla bir sorun yaşarsan yaz buraya gerekirse resimli anlatım yapıcam sana usta  tbr*