Total War Turkiye

Modifikasyon Okulu => Modifikasyon Atölyesi => Modifikasyon Genel Konular => Konuyu başlatan: Aura - 03 Ağustos 2012, 10:32:45

Başlık: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 03 Ağustos 2012, 10:32:45
Arkadaşlar aldığınız bütün hatalar, veya öğrenmek istediğiniz bütün konuları bu konu altında mesaj yazarak gönderirseniz ben ve arkadaşlarım elimizden geldiğince size yardım edeceğiz  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 11:11:15
Ben şiftah yapayım bari. :D
Müttefikliği sadece diplomasi yolu ile nasıl bozulabilir hale getirebilirim (Böylece gerçekçi müttefiklik olacak) ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 03 Ağustos 2012, 13:08:59
Spoiler
[close]

Al sana gerekli olan kod descr_cursor_actions.txt ile değiştir  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 13:20:18
Sağ olasın bu çok iyi oldu  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 03 Ağustos 2012, 20:58:58
oyuna osmanlı hanedanını tüm gerçekçiliğiyle eklemek istiyorum. (gerçekçilikten kastım osman gazinin orhan gazi, orhan gazinin 1. murat diye oğlu olsun yeter. bu böyle gitsin. bunu nasıl yapabilirim?) çok iyi olur anlatırsan.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 21:10:51
Onları sırayla gelmesini sağlaman mümkün değil ama o isimlerde karakter gelmesini sağlayabilirsin.Bilmiyorsan de anlatırım.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 03 Ağustos 2012, 21:27:22
karakterleri eklemeyi biliyorum ama bana sırayla gelmeleri lazım. bazı modlarda vardı sanırsam.  uzgun*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 21:30:20
Emin misin ? Ben hiç öyle bir şey görmedim de .
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 03 Ağustos 2012, 21:33:23
emin değilim aslında. sadece duydum denemeye hiç fırsatım olmadı. Peki bir sorum daha olacak şu şekilde yapabilir miyiz aile ağacaını. Yani oyuna başlerken.

Padişah Osman Gazi - 45 Yaş
Taht Varisi Orhan Gazi - 20 Yaş
1. Murat - Orhan Gazinin oğlu - 4 Yaş

Oyunun başında bu sayede ilk 3 padişahı eklemiş oluruz.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 22:06:31
Bence yapılabilir.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 03 Ağustos 2012, 22:57:29
Sana mod yapmayı anlatmamı istiyorsun. Bir sürü rehber var...
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 03 Ağustos 2012, 23:40:59
Ben bir event ekledim belirttiğim zamanda geliyor ama spawn army gelmiyor.Sence ne yapabilirim ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 04 Ağustos 2012, 12:16:19
Spawn army gelme turnu ile armynin turnu aynı yapman lazım
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 04 Ağustos 2012, 12:22:36
Alttaki kodlar doğru değil mi ?

Kod: (desr_events) [Seç]
event historic ottoman
date 5

Kod: (campaign_scripts) [Seç]
;-- OTTOMAN --
monitor_event FactionTurnStart FactionType turks
and and I_TurnNumber = 5
and I_NumberOfSettlements turks > 0

historic_event ottoman
add_events
event counter ottoman
date 0
end_add_events

spawn_army
faction turks
character Osman Gazi, named character, age 25, x 222, y 82
traits GoodCommander 2 , BattleChivalry 2 , StrategyChivalry 2 , PublicFaith 1 , Loyal 2 , ContentGeneral 3 , ReligionStarter 1 , LoyaltyStarter 1 , InspiringSpeaker 2 , Rabblerouser 3
unit ME Bodyguard exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Ottoman Infantry exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Ottoman Infantry exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Ottoman Infantry exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Ottoman Infantry exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Ottoman Infantry exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Archers exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Archers exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Archers exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Archers exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Archers exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Heavy Inf exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Heavy Inf exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Heavy Inf exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Heavy Inf exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
unit Janissary Heavy Inf exp 0 armour 0 weapon_lvl 0
end

terminate_monitor
end_monitor
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 07 Ağustos 2012, 00:29:22
Beyler eventlerle tüm Osmanlı hanedanını oyuna ekleyebilirim diye düşünüyorum. (tümüyle uğraşmamda 4.murata kadar hepsini eklerim.)

Neyse oyunun başında
Osman Gazi-padişah
Orhan Gazi-taht varisi
1.Murat (Orhan Gazinin oğlu.)

neyse oyun devam edecek. Yıldırım Bayezid'in doğum yılına 18 yıl ekleyeceğim. Tam o yılda eventle yıldırım çıkacak. Aynı şey diğer padişahlar içinde yapacağım. Sizce mümkün mü? Boşa uğraşmak istemiyorum. Mümkünse deneyeceğim.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 07 Ağustos 2012, 01:35:18
Mümkün değil.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 07 Ağustos 2012, 17:01:54
Mümkün değil.

neden ki :(
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 07 Ağustos 2012, 19:18:11
Ca'ye sorarsan cevaplar :D
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 07 Ağustos 2012, 19:21:42
hevesim kursağımda kaldı.  uzgun*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 07 Ağustos 2012, 19:27:23
Sırf aile ağacı oluşturamadığın için mi ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 07 Ağustos 2012, 20:03:37
Sırf aile ağacı oluşturamadığın için mi ?

aile ağacı sorun değil bea. Osmanlı hanedanını istiyordum. NTW ve ETWde var. Ondada hem dönem geç hem de savaştıramıyoruz.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Kripoli - 14 Ağustos 2012, 21:05:54
bende autodesk 3d max var ama wings 3d daha iyi diyolar hangisi daha rahat ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 14 Ağustos 2012, 21:08:36
En iyisi 3d max'dir.Ama kullanımı zordur iyi bir ingilizce gerektirir.
Gerekli 3d rehberleri forumda mevcut değil çevrilmeyi bekliyorlar. :(
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Kripoli - 14 Ağustos 2012, 21:33:15
çevirelim reyiz nerde mevcut :D
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 14 Ağustos 2012, 21:43:08
Ingilizcen iyi midir ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Kripoli - 14 Ağustos 2012, 21:55:17
sen bana uploadlayıp atabilirmisin veya herhangi bir şekilde verebilirmisin çevirecek birilerini bulurum ben olmazsa bakıp anlamaya çalışırım  :D
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 14 Ağustos 2012, 22:04:54
çevirisi yapılırsa süper olur. bir ekip felan var mı çeviri için?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Abd - 14 Ağustos 2012, 22:33:55
Bunlarla uğraşacağınıza gidip adam akıllı İngilizce öğrenseniz nolur?  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 14 Ağustos 2012, 22:35:42
Bunlarla uğraşacağınıza gidip adam akıllı İngilizce öğrenseniz nolur?  tebessum*
aga ingilizcemiz bazı yerlerde yetersiz kalabiliyor. programda felan özellikle zorlayabiliyor. türkçesi iyidir.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: -Mısırlı-61 - 28 Ağustos 2012, 23:02:02
Ülkelerin sembollerini değiştirme (tüm bayrak semboller v.b) nasıl yapılıyor acaba forumda bulamadım.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Soreal~ - 28 Ağustos 2012, 23:09:10
Hanedan oluşturmak mümkün. İstersen tüm Osmanlıyı ekleyebilirsin

@Mısırlı

En son baktığımda forumda vardı.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: -Mısırlı-61 - 28 Ağustos 2012, 23:14:33
Link atabilir misin ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: forever_ducale - 28 Ağustos 2012, 23:26:52
Hanedan nasıl oluşturuluyor Berkay ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: ersin96 - 28 Ağustos 2012, 23:52:24
Hanedan nasıl oluşturuluyor Berkay ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mülkiyeinegi - 08 Ekim 2012, 22:50:49
arkadaşlar merhaba ben forumda yeniyim ve forumlar içindeki ilk mesajım bu. forum tabirlerinin hiç birini bilmiyorum. bu yüzden biraz heyecanlıyım . sorunum ise unit kaplama konusunda. yeniçerilerin two-handed sword taşıyan birliklerini yaptım ancak kaplamada kılıçlar da yeşil-siyah karışımı renkle kaplandı. bunu normal kılıç rengine nasıl dönüştürebiliriz?
(http://imageshack.us/a/img339/8752/0000fx.jpg) (http://imageshack.us/photo/my-images/339/0000fx.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Yalnız KURT - 19 Ekim 2012, 20:18:46
Bu M2tw'rın , farklı modlarının ''Battle models'' dosyalarını düzenliyebiliceğimiz bir yazılım,çizilim,program bir şey yokmu . broken crescent modunun ''Battle models'' dosyası çok karışık . Birşey anlaşılmıyor

Ekleme:
Spoiler
[close]
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: zarzak - 25 Ekim 2012, 12:41:45
arkadaşlar bir şehri başka bir ülkeye vermek yada yeni bir ülke yapmak nasıl oluyor (modlama) yapılıyorsa nasıl olduğu ve gereken programı söyleyebilirmisiniz şimdiden teşekkürler  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: kabardey - 12 Ocak 2013, 12:48:30
Yeni isimler getirebilirmiyiz oyuna arap isimleri gibi tüm isimler türk isimleri nasıl koyarız
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Ghettostar - 23 Haziran 2013, 18:17:35
Horlatmış gibi olmayayım  Settlement Plan Editor kullanarak şehir meydanını ikinci bi duvarla çevirebilir miyiz? İlk duvar elbet kırılıyo sonra bi zevki kalmıyo en azından epic stone wall seviyesinde bu olabilir. Kullanmadım daha önce bu programı o nedenle bilgi istedim  melek* 
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Totalwarlover - 30 Mart 2014, 22:17:46
total war türkiye nin yapmış olduğu bu the huns modu ne zaman biter
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 12 Mayıs 2014, 20:55:27
total war türkiye nin yapmış olduğu bu the huns modu ne zaman biter

Merhaba Totatwarlover (http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?action=profile;u=45216)

 Modumuz bazı gerekçeler nedeniyle yakın bir zamana ertelendi.Tam olarak bir tarih veremeyeceğim.İlgin için sana çok teşekkür ediyorum  tebessum* Takipte kal  tbr*

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Merhaba Ghettostar (http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?action=profile;u=42004)

Açıklama yapmak gerekirse,istediğin gerçekten garip.2 duvarçekmek yerine, duvarı daha güçlü yapabilirsin.İyi forumlar  tbr*

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Başlık: Re: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mohan55 - 01 Haziran 2014, 19:01:51
mtw 2 de nasıl daha çok diplomatik seçenek ekleyebilirim? mesela onunla ittifakı boz veya ona vergi ver gibi
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Chaos_16 - 01 Haziran 2014, 19:31:57
Geomod ile bu özellik mevcut.Hatta bir ara rehberini hazırlamıştım buyur:


http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?topic=93289.0  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mohan55 - 01 Haziran 2014, 22:45:00
Geomod ile bu özellik mevcut.Hatta bir ara rehberini hazırlamıştım buyur:


http://www.totalwar-turkiye.com/twforum/index.php?topic=93289.0  tbr*

kardeş anlatamadım sanırım derdimi ben diploması seçeneklerine trade rights, map information give region filan gibi yeni bir seçenek eklemeyi nasıl yapacağımı soruyorum
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 01 Haziran 2014, 22:48:26
Mümkün ama rehberi yok.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Chaos_16 - 01 Haziran 2014, 23:06:50
kardeş anlatamadım sanırım derdimi ben diploması seçeneklerine trade rights, map information give region filan gibi yeni bir seçenek eklemeyi nasıl yapacağımı soruyorum

Kusura bakma kardeşim yanlış anlamışım.Senin dediğinin yapılması çok zor bence.Aura'ya sor o yapabilir belki.
Başlık: Re: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: omer56 - 01 Haziran 2014, 23:09:18
Aura'da yok ortalarda. Mod yapiyordu o. Belkide bitmistir. Bu sorunun cevabinida birtek o bilir zaten
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mehmetozan - 02 Haziran 2014, 00:56:09
Beyler modlama yaparak yeni seçenek ekleme yapılamıyor..
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 02 Haziran 2014, 16:02:11
Beyler modlama yaparak yeni seçenek ekleme yapılamıyor..

Hayır yapılıyor.Ancak iyi kod bilenler yeni bir kod ekleyerek yapıyor bunu.Bununda rehberi yok.Yani yapılmıyor denebilir.Sadece isimlerini değiştirebilirsin.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mehmetozan - 02 Haziran 2014, 16:30:13
Zaten olay o..
Ama yeni bir seçenek çok derinlere girer. Oyunun bir kısmını sıfırdan düzenlemek gibi..
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Emir Tamerlan - 02 Haziran 2014, 16:34:13
The Huns modu hangi oyun için yapılıyor ? ve mod ilgili bilgi ve gelişmeleri nereden takip edebilirim ? melek*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 02 Haziran 2014, 19:23:27
The Huns modu hangi oyun için yapılıyor ? ve mod ilgili bilgi ve gelişmeleri nereden takip edebilirim ? melek*

Medieval 2 Total War'için yapacağız.Muhtemelen 2014 Kışı.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: salur18 - 06 Haziran 2014, 14:53:49
hashashim (hashishim) birliğini bir loncaya bağlı kalmadan üretmek istiyorum. örneğin city watch binasını yapınca hashashim birliği çıkarabileyim. nasıl yapabilirim? yardımcı olacak biri var mı?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 06 Haziran 2014, 15:24:53
Export_descr_buildings.txt dosyasini incele dostum.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Totalwarlover - 11 Haziran 2014, 20:48:32
~Diésél önemli değil mod çıksın yeter
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: janissary13 - 12 Haziran 2014, 19:23:36
Geomod la şehir ekliyorum da o şehire nasıl general ve asker ekleyebilirim ???
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Khan99 - 12 Haziran 2014, 19:40:49
Geomod la şehir ekliyorum da o şehire nasıl general ve asker ekleyebilirim ???
Geomod kullanmadım ama descr_strat dosyasından şehrin koordinatlarını öğrenerek aktarabilirsin. tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: janissary13 - 17 Haziran 2014, 20:47:05
Geomod kullanmadım ama descr_strat dosyasından şehrin koordinatlarını öğrenerek aktarabilirsin. tbr*
Neyi aktarıcam ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Aura - 17 Haziran 2014, 21:10:47
Characters bölümünden yapabilirsin
Başlık: Re: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Emprecuss - 22 Haziran 2014, 23:43:05


Şehir ekliyordum ekleme işlemini bitirdikten sonra oyuna geçerken devlet seçip starta basmamla oyundan atması bir oldu nedeni nedir bir bilginiz var mı?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 22 Haziran 2014, 23:51:20
1.İsimde Türkçe karakter kullanmış olabilirsin.
2.Şehir gelişimlerini yanlış eklemiş olabilirsin.
3.Kültür vb.ayarları yanlış eklemiş olabilirsin.

Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Emprecuss - 23 Haziran 2014, 00:00:14
1.İsimde Türkçe karakter kullanmış olabilirsin.
2.Şehir gelişimlerini yanlış eklemiş olabilirsin.
3.Kültür vb.ayarları yanlış eklemiş olabilirsin.


Cevabın için sağol ama o saydığın üç maddedede oyun zaten hata raporu verir.Sanırım haritada sıkıntı var
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 23 Haziran 2014, 13:38:32
Menüye mi atıyor ? Masaüstü mü ? Eğer Menüyse kessinlikle Haritada sıkıntı vardır.Bir bak , sınırsız yer olabilir,kaynak hatası olabilir. 
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: janissary13 - 26 Haziran 2014, 17:49:34
Geomodla şehir kuruyorum ama kurduğum şehir gelişmiyor o seviyede kalıyor  sinir*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 26 Haziran 2014, 18:34:21
Gelişim ayarlarından bina ekle.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mtw2dekiezio - 28 Haziran 2014, 13:25:49
versiyon 1.0 kullanıyorum, sipahilerin Selçuklu-Osmanlı Devletlerinde ki gibi tarım geliştikçe gelişmesini bir de upkeepini sıfırlamak istiyorum biraz devrik denişik ( kah* ) bir cümle oldu ama upkeep kodlarını nasıl değiştireceğimi anlatsanız da  kafi  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 28 Haziran 2014, 16:35:05
Medieval mı Empire mi söylesene.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mtw2dekiezio - 28 Haziran 2014, 17:11:44
Medieval 2, kusura bakma dalmışım  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 28 Haziran 2014, 17:26:05
Upkeep ayarlama işi konusunda pek bir bilgim yok Aura o konusa bilgilidir.Ama o Tarıma göre ayarlama yapamazsın.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mtw2dekiezio - 28 Haziran 2014, 17:30:45
Peki birimleri erkene çekebilir miyiz? Mesela jhi dar-al imarada çıkıyor onu town city binasında çıkartabilir miyiz?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 28 Haziran 2014, 17:37:55
Evet o mümkün rehberler arşivinde bununla ilgili bir rehber vardı sanıyorsam.  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mtw2dekiezio - 28 Haziran 2014, 17:46:13
Senide çok meşgul ettim kusura bakma da, ben o dosyayı (descr_stats_unit dosyasıydı yanlış hatırlamıyorsam) bulamadım, yerini resimli ya da resimsiz anlatırsan çok memnun olurum iyi forumlar  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 28 Haziran 2014, 18:51:23
Ne zahmeti , hizmetteyiz  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Holy War - 07 Temmuz 2014, 14:22:32
Arkadaşlar m2tw de osmanlı'nın rengini ve askerlerin rengini nasıl kırmızı yapıyorduk?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: emir027 - 19 Temmuz 2014, 00:28:42
merhaba arkadaşlar benim ögrenmek istedigim şu mesela kendime mod yapıyorum haritayı nasıl degiştirebilirim yani sadece anadolu haritasının oldugu bir oyun nasıl yapabilirim ögretebilecek varmı acil  srn*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 21 Temmuz 2014, 17:40:25
Arkadaşlar m2tw de osmanlı'nın rengini ve askerlerin rengini nasıl kırmızı yapıyorduk?

Geomodla faction bilgilerinden yapabilirsin  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: emir027 - 22 Temmuz 2014, 14:01:57
capperin boş kampanya haritasını indirdim çizime hazır 1 şehirli herşey silinmiş karakterler vs. onun dosyalarını bare geomoda atıyorum kampanyadan oyuna girerken oyundan atıyor napmam lazım ?  srn*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 22 Temmuz 2014, 16:01:05
Oyununda sorun var.Tekrar yükle.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: emir027 - 22 Temmuz 2014, 17:13:45
bütün oyunu kalıntılarıyla beraber silip kingdoms 1.5 yükledim sıfırdan bare geomod kingdomsuda yükledim onun içine atıyorum harita dosyalarını kampanyaya girerken oyundan atıyor indirdigim boş kampanya haritasında text ve world klasörleri var onları oyunun içinde dataya atıyorum burdamı bi yanlışlık var  srn*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 22 Temmuz 2014, 17:51:25
Eklediğin şehirleri istediğin devletlere paylaştırmamışsın.Bu arada Bare Geomod 1.2'yi indirmişte olabilirsin.

İngiltereyi seçersen başlarsın.Ama tüm topraklar İngilterenin olduğu için otomatikman kazanırsın.Sebebi şu,Geomod otomatik olarak eklediğin şehri ilk devlete yani ingiltereye veriyor.
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: emir027 - 22 Temmuz 2014, 18:16:37
saol kardeş açtım haritayı oldu o ama baştan harita çizmektense crusades haritaları var onu kendi moduma nasıl uyarlayabilirim peki ?

Sorunu çözdüm rahatsız ettim kusura bakma hemen söyleyeyimde ugraştırmayayım seni  tebessum*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 22 Temmuz 2014, 18:34:35
Sadece birerbirini oluşturabilirsin  tbr*
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Durin - 09 Eylül 2014, 17:24:02
Merhaba ben bare_geomod ile mod oluşturmaya çalışıyordum yani oluşturdum sayılırda asıl mesele oyunada isyancı kaleleri ve şehirleri hep köy hemde içlerinde hiçbir birlik yok yani bir grup adam göndersek bile bizim elimize geçiyor. Bundan nasıl kurtulabilirim hatam nedir ?
Spoiler
[close]
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: Diesel - 09 Eylül 2014, 17:37:07
Güneydoğudaki seviyeleri villageye indirmiş olmayasın ?
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: NadirŞah - 08 Nisan 2015, 20:40:10
Arkadaşlar merhaba. M2 TW mod yapmak istiyorum şehir ve devlet eklemek istiyorum başlangıç olarak sadece. kim bana yardımcı olabilir alt yapım yok ama vaktim var. Unpack falan diyorlar SAGA klasöründe o dosyayı bulamadım ve tpg dosyasını bmp dönüştürmeyi bilmiyorum bi yardım ederseniz razı olurum :)
Başlık: Ynt: Modlama Hakkında Bütün Sorularınız/Sorunlarınız bu konuya
Gönderen: mehmetozan - 08 Nisan 2015, 20:45:14
Mod rehberleri için modifikasyon okuluna gir, Medieval 2 hakkında bir çok rehbere ulaşırsın..
Unpack yapmak için de oyunun en az 1.2 sürümde olması lazım. Tools klasörü ancak o zaman geliyor..
JPG'yi BMP'ye dönüştürmek işlemleri için ise internette converterlar mevcut. Ayrıca paint ile de yapabilirsin bunu, farklı kaydet deyip..